Home » Categorieėn » Amerikaanse Automerken

Amerikaanse Automerken

Volgorde:

1

Tesla

Tesla Motors is een Amerikaanse producent van elektrische auto's - onder de merknaam Tesla - en elektrische aandrijvingen die het aan andere autobouwers verkoopt. Het bezit ook een eigen wereldwijd netwerk van verkooppunten om de eigen voertuigen aan de man te brengen. Tesla is vernoemd naar elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla vanwege diens wisselstroommotor uit 1882 die in de producten wordt toegepast.
Lees verder »

Bezoek Tesla

2

Chevrolet

De Chevrolet Motor Car Company bereikte een belangrijke mijlpaal op 3 november 2011: haar 100e verjaardag!

Opgericht in 1911 door de in Zwitserland geboren Louis Chevrolet en de Amerikaanse ondernemer Billy Durant, gaat het merk nu op zoek naar de volgende 100 jaar met dezelfde creativiteit, optimisme en innovatie die het had vanaf de dag dat het werd opgericht. Vandaag de dag, is Chevrolet één van de bekendste autofabrikanten ter wereld.
Lees verder »

Bezoek Chevrolet

3

Ford

Ford Motor Company is een Amerikaans automobielconcern dat onder andere auto's bouwt onder de eigen naam Ford. Auto's van Ford worden wereldwijd verkocht.
Lees verder »

Bezoek Ford

4

Jeep

Automerk Jeep is onderdeel van Chrysler en van oorsrprong een Amerikaans automerk.
Lees verder »

Bezoek Jeep

5

Buick

Buick is een automerk uit de Verenigde Staten dat in 1903 werd opgericht. Het merk is eigendom van het General Motors-concern en produceert auto's in de VS, Canada en China. De afzetmarkten zijn Noord-Amerika, China, Israėl en Taiwan. Buick is gepositioneerd als een lager luxemerk, te vergelijken met de voormalig Zweedse divisie Saab.

Vergelijk laadpaal voor thuis
Lees verder »

Bezoek Buick

6

Cadillac

Cadillac is een Amerikaans merk van luxeauto's. Sinds 1909 behoort het merk tot het General Motors-concern. Cadillacs worden vooral in de Verenigde Staten en Canada verkocht waar de merknaam staat voor een hoge kwaliteit en veel luxe.
Lees verder »

Bezoek Cadillac

7

Chrysler

Als Walter P. Chrysler in 1920 General Motors (GM) verlaat, kan nog niemand vermoeden dat hij enkele jaren later zal doorbreken met zijn eigen autoconcern. In 1924 werd de allereerste Chrysler geļntroduceerd. Een jaar later wordt het bedrijf omgedoopt tot de Chrysler Corporation. Daarmee is de basis gelegd voor een onderneming die zal uitgroeien tot het op twee na grootste autoconcern van de Verenigde Staten.
Lees verder »

Bezoek Chrysler

8

Dodge

Dodge is een Amerikaans automerk dat in 1914 werd opgericht door John Francis Dodge en diens broer Horace Elgin Dodge. In 1928 werd het merk overgenomen door Chrysler en van 1998 tot 2007 maakte het deel uit van het Duitse concern DaimlerChrysler.
Lees verder »

Bezoek Dodge

9

GMC

GMC, tot 1996 bekend als GMC Truck en voluit General Motors Company, is een Amerikaans auto- en vrachtwagenmerk. GMC wordt verkocht in Noord-Amerika en het Midden-Oosten.
Lees verder »

Bezoek GMC

10

Hummer

Hummer was de merknaam die gebruikt wordt door General Motors. Groot en robuust, zo kan de Hummer beschreven worden. Op de weg en off-road zijn de Hummers een opvallende verschijning. Comfortabel op de weg. Onverslaanbaar in het terrein.
Lees verder »

Bezoek Hummer

11

Lincoln

Lincoln is een Amerikaans merk van luxeauto's. De Lincoln Motor Company werd in 1917 opgericht door Henry Leland en in 1922 overgenomen door de Ford Motor Company. Ironisch genoeg was Henry Leland voordien ook een van de medeoprichters van Cadillac geweest, het merk dat later Lincolns grootste concurrent werd. In oktober 1996 bouwde Lincoln haar 5 miljoenste auto.
Lees verder »

Bezoek Lincoln

12

Oldsmobile

Oldsmobile was een automerk dat in 1897 werd opgericht in de Verenigde Staten. In 1908 werd het merk opgekocht door General Motors. In 2004 beėindigde GM het merk. In de 107 jaar dat Oldsmobile bestond produceerde het 35,2 miljoen auto's. Het was toen het oudste nog bestaande Amerikaanse automerk en ook een van de oudste ter wereld.
Lees verder »

Bezoek Oldsmobile

13

Pontiac

Pontiac was een Amerikaans automerk, dat tussen 1926 en 2010 auto's verkocht in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Het merk is eigendom van General Motors en was binnen dat concern gepositioneerd in de middenklasse. Pontiac bouwde vooral sportieve, prestatiegerichte auto's.

Op 27 april 2009 besloot GM, vanwege de grote problemen waarin het bedrijf verkeerde, niet langer door te gaan met het merk Pontiac. Op 25 november van datzelfde jaar rolde de laatste Pontiac van de band. Op 31 oktober 2010 verlengde moederbedrijf GM de contracten met de dealers niet meer en was het definitief met
Lees verder »

Bezoek Pontiac

14

Scuderia Cameron Glickenhaus

In 2005 the American investment professional and car collector Jim Glickenhaus asked Andrea Pininfarina to build a one-off sports car with a retro design as a tribute to great endurance cars of the past, particularly to Ferrari “P” series. Program Manager for this fascinating challenge was Ing. Paolo Garella (at that time Responsible for Special Projects at Pininfarina). Ferrari P4/5 by Pininfarina thus came to fruition. Following the presentation of the car, Glickenhaus proposed Paolo Garella, who in the meanwhile had become an independent consultant, to produce a second prototype intended fo
Lees verder »

Bezoek Scuderia Cameron Glickenhaus

In the Spotlight