Duitse Automerken

Volgorde:

1

Reviews en Ervaringen over Audi

Audi

Audi bouwt premium auto's waar de passie voor design en techniek duidelijk aan is te zien. We hanteren niet voor niets de slogan 'Voorsprong door techniek'.
Lees verder Ľ

Bezoek Audi

2

Reviews en Ervaringen over Hymer

Hymer

Hymer (uitgesproken als Huum-er), voluit Hymer Group, is een Duits bedrijf dat caravans en campers produceert onder verschillende merken. Het bedrijf werd opgericht door Erwin Hymer in 1957. Het hoofdkantoor van de Hymer Group en tevens Hymer AG (het eigen merk) bevindt zich in het Duitse Bad Waldsee. In 2007 is er in het Duitse Wertheim een straat naar Erwin Hymer vernoemd bij de opening van 's werelds eerste camper-outlet.
Lees verder Ľ

Bezoek Hymer

3

Reviews en Ervaringen over Porsche

Porsche

Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart.

Er is nog een ander bedrijf genaamd Porsche Consulting GmbH. Dit bedrijf heeft vele jaren haar diensten aangeboden aan andere autoproducenten. Studebaker, Seat, Lada, Daewoo en Subaru hebben allen gebruikgemaakt van de kennis van Porsche voor het ontwikkelen van hun auto's.
Lees verder Ľ

Bezoek Porsche

4

Reviews en Ervaringen over Opel

Opel

Adam Opel AG, vaak afgekort tot Opel, is een Duits autofabrikant die in 1862 werd opgericht door Adam Opel. Pas in 1899 werd de eerste auto van het merk geproduceerd. Sinds de omzetting in een Aktiengesellschaft in 1929 behoort Opel tot de General Motors-groep. Als gevolg hiervan zijn Opel-modellen ook bij andere merken van General Motors te vinden, zoals Vauxhall (Verenigd Koninkrijk), Holden (AustraliŽ) en Chevrolet (onder andere Latijns-Amerika). Met 39.958 werknemers in 2011, verspreid over tien fabrieken in Europa, is Opel tot op heden ťťn van de grootste Duitse autofabrikanten.
Lees verder Ľ

Bezoek Opel

5

Reviews en Ervaringen over Alpina

Alpina

Alpina is een Duitse automobielconstructeur, die zijn gamma baseert op BMW-modellen. Daarom krijgt elk model ook de BMW-prefix, zoals in bijvoorbeeld de BMW Alpina B3 Bi-Turbo. De slogan van Alpina was jarenlang: Perfektion im Detail.

Vanaf 1968 was het merk aanwezig in het Europese Toerwagenkampioenschap. In 1996 lanceerde het merk de elektrisch verwarmde katalysator, die een enorme vooruitgang betekende op vlak van de uitstoot van schadelijke gassen.
Lees verder Ľ

Bezoek Alpina

6

Reviews en Ervaringen over BMW

BMW

BMW is in beweging. In de lucht, op de weg, in de autosport. Geniale ontwikkelingen, indrukwekkende techniek en een enorme betrokkenheid hebben BMW gemaakt tot het merk dat zich overal ter wereld thuisvoelt. Van het eerste wereldrecord tot nu Ė van de eerste hoogtecarburateur tot de in serie geproduceerde hybride auto.
Lees verder Ľ

Bezoek BMW

7

Reviews en Ervaringen over Borgward

Borgward

Borgward

Borgward was een Duits automerk dat van 1939 tot 1963 heeft bestaan. Het was verbonden aan verschillende door Carl Borgward opgerichte bedrijven, die in Bremen waren gevestigd.
Lees verder Ľ

Bezoek Borgward

8

Reviews en Ervaringen over Maybach

Maybach

Maybach is een Duits fabrikant, vooral bekend als automerk, maar daarnaast ook producent van (diesel)motoren voor zeppelins, treinen, onderzeeboten en tanks.

In november 2011 kondigde Daimler aan binnen twee jaar te zullen stoppen met de productie van Maybach.
Lees verder Ľ

Bezoek Maybach

9

Reviews en Ervaringen over Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen de Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie. van Carl Benz. Tegenwoordig is het het merk onderdeel van Daimler AG.

Onder het merk Mercedes-Benz worden personenauto's en -busjes, bestelwagens, bussen, vrachtwagens en andere voertuigen (zoals de Mercedes-Benz Unimog) geproduceerd. Daarnaast is Mercedes-Benz eigenaar van onder meer Maybach en Smart.
Lees verder Ľ

Bezoek Mercedes-Benz

10

Reviews en Ervaringen over Smart

Smart

De Smart (Small Mercedes Art) is een automerk onder de vleugels van het concern Daimler A.G. Soms wordt ook MCC Smart gebruikt. De oprichting van de Smart GmbH begon in 1993 nadat eerder dat jaar bij Mercedes-Benz de eerste gedachte aan een kleine auto die geschikt is voor een grote stad rondging. Hierna ging alles in sneltrein vaart en werd in Maart 1993 op een persconferentie de geplande samenwerking met SMH (nu de swatch groep) aangekondigd.
Lees verder Ľ

Bezoek Smart

11

Reviews en Ervaringen over Trabant

Trabant

Trabant was de naam van een serie automodellen van het merk Sachsenring uit de voormalige DDR. De naam is in 1957 gekozen na een prijsvraag nadat de auto eerst slechts onder zijn typeaanduiding verkocht werd. De naam is erg toepasselijk: enerzijds betekent het zoveel als 'maatje': veel mensen beschouwden hun Trabant als deel van hun familie. Anderzijds verwijst de naam naar Erdtrabant, oftewel satelliet. De auto moest tonen dat de DDR meeging in de technologische vooruitgang die in 1957 in de Sovjet-Unie de eerste satelliet leverde.
Lees verder Ľ

Bezoek Trabant

12

Reviews en Ervaringen over Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2004).
Lees verder Ľ

Bezoek Volkswagen

13

Reviews en Ervaringen over Wiesmann

Wiesmann

Wiesmann is een Duits automerk, opgericht in 1988 door de broeders Martin en Friedhelm Wiesmann in DŁlmen in Noordrijn-Westfalen. De broeders maakten hun droom waar door een handgebouwde sportwagen te bouwen. De eerste Wiesmann Roadster werd in mei 1993 opgeleverd. Aangedreven door een BMW-motor, worden de auto's precies naar de wensen van de klant gemaakt. De modellen worden constant bijgewerkt met de nieuwste technieken, maar het basisconcept blijft hetzelfde.

Auto-aanbiedingen
Lees verder Ľ

Bezoek Wiesmann