Italiaanse automerken

Volgorde:

1

Reviews en Ervaringen over Alfa Romeo

Alfa Romeo

Alfa Romeo Automobili S.p.A. is een gerenommeerd Italiaans automerk met een sportief imago. Naast sportieve gezinsauto's staat het merk ook bekend om zijn legendarische sportwagens. Dit komt door het feit dat Alfa Romeo sinds haar beginjaren betrokken is geweest bij autoraces. Hierdoor heeft Alfa Romeo aan veel grote racetoernooien deelgenomen zoals de Auto GP en de Formule 1. Alfa Romeo bouwt jaarlijks ongeveer 150.000 wagens en is daarmee het grootste Italiaanse automerk na moederbedrijf FIAT.
Lees verder Ľ

Bezoek Alfa Romeo

2

Reviews en Ervaringen over Abarth

Abarth

Abarth is een Italiaans automerk opgericht door de auto-ontwerper Carlo Abarth (1908-1979). In 1971 verkocht Abarth zijn bedrijf aan Fiat, waarop Aurelio Lampredi, die beroemd was geworden door zijn werk voor Ferrari, de leiding over de 250 man sterke fabriek kreeg. Carlo Abarth trok zich in Oostenrijk terug, waar hij op 24 november 1979, amper twee maanden na zijn derde huwelijk, overleed. De naam Abarth is echter niet vergeten. Bij races voor historische auto's staan deze wagens op de eerste startrij en ook nu kan de fabriek een Fiat 500-Abarth aanbieden.

Sinds 2008 worden er in Nederlan
Lees verder Ľ

Bezoek Abarth

3

Reviews en Ervaringen over Ferrari

Ferrari

Ferrari is een Italiaans automerk gevestigd in Maranello, ItaliŽ. Het bedrijf is in 1929 opgericht als raceteam (Scuderia Ferrari) door Enzo Ferrari. Pas in 1947 zou het bedrijf overgaan op de productie van legale straatauto's onder de naam Ferrari S.p.A.

Sinds het ontstaan wordt het bedrijf in een adem genoemd met de Formule 1 waarin reeds vele successen behaald werden. Sinds 1969 houdt Fiat 90% van de aandelen in Ferrari.
Lees verder Ľ

Bezoek Ferrari

4

Reviews en Ervaringen over Fiat

Fiat

Fiat S.P.A. (oorspronkelijk FIAT: Fabbrica Italiana Automobili Torino) is een Italiaans industrieel concern en autofabrikant.
Lees verder Ľ

Bezoek Fiat

5

Reviews en Ervaringen over Lamborghini

Lamborghini

Automobili Lamborghini is een Italiaans autobedrijf opgericht onder leiding van Ferruccio Lamborghini. Opmerkelijk is dat de meeste modellen de naam dragen van stieren of stierenvechtersfamilies.
Lees verder Ľ

Bezoek Lamborghini

6

Reviews en Ervaringen over Lancia

Lancia

Lancia is een Italiaans vrachtwagen- en automerk, en onderdeel van de FIAT-groep. Lancia werkt inmiddels nauw samen met Chrysler. De nieuwe Lancia Thema is een Chrysler 300 dat in Europa onder het Lancia logo wordt verkocht. (In het Verenigd Koningkrijk wordt deze wel als Chrysler verkocht). Het is de bedoeling dat Chrysler en Lancia in elkaar worden geschoven tot een modellengamma waarbij het zustermerken worden, vergelijkbaar met de badge-engineering-constructie Opel en Vauxhall.
Lees verder Ľ

Bezoek Lancia

7

Reviews en Ervaringen over Maserati

Maserati

Maserati is een Italiaans merk dat sportwagens produceert. Het heeft ook een prototype van een terreinwagen ontwikkeld (de Kubang in 2003), en kruisingen tussen sportwagens en luxewagens (Quattroporte). Maserati werkt samen met het eveneens Italiaanse Alfa Romeo en het is samen met Ferrari, Fiat, Lancia en Alfa Romeo onderdeel van de Fiat-groep (volledig Italiaans). In het verleden produceerde Maserati enkele jaren motorfietsen.
Lees verder Ľ

Bezoek Maserati

8

Reviews en Ervaringen over Piaggio

Piaggio

De geschiedenis van Piaggio in het Italiaanse bedrijfsleven alsmede mobiliteit gaat al ver terug. In 1882 opende Enrico Piaggio een fabriek voor de productie van scheepsbenodigdheden. Dit werd gevolgd, twee jaar later, door de oprichting van Piaggio & C door Rinaldo Piaggio die vanaf 1889 ook in de treinsector actief wordt.

De Piaggio Ape, ook wel Vespacar of Ape is een lichte, driewielige bedrijfswagen. De Ape wordt sinds 1948 door de Italiaanse fabrikant Piaggio geleverd en komt hier vooral in de eenpersoonsuitvoering (Ape 50) of tweepersoonsversie (P2 of TM) voor. In India en Mexico prod
Lees verder Ľ

Bezoek Piaggio

9

Reviews en Ervaringen over Puritalia

Puritalia

Puritalia Automobili builds exclusive Italian sport cars designed for purist drivers and car enthusiasts.

Our cars are handmade in limited series, leveraging Italian traditional craftsmanship skills.

We follow a bespoke customer-centric approach. Our Customer is actively involved in the specification and building process of the car.
Lees verder Ľ

Bezoek Puritalia

10

Reviews en Ervaringen over WM Motors

WM Motors

WM Motors - Electric Motors

three-phase, single-phase, brake motors, thirty years of experience, technological innovation, technical approach, logistic service


Lees verder Ľ

Bezoek WM Motors