Japanse Automerken

Volgorde:

1

Reviews en Ervaringen over Nissan

Nissan

Nissan Motor Co. is een Japanse autofabrikant. In de periode 1932 tot en met 1983 werden er tevens auto's onder de naam Datsun verkocht.

Nissan is een van de grotere automobielfabrikanten, na Toyota. In de jaren negentig kwam het concern in financiŽle problemen. Het Franse autoconcern Renault werd eind 1999 hoofdaandeelhouder (daarmee de facto eigenaar) van Nissan en benoemde Carlos Ghosn als president
Lees verder Ľ

Bezoek Nissan

2

Reviews en Ervaringen over Toyota

Toyota

Toyota Motor Corporation is gemeten naar de beurswaarde (2007) de grootste autofabrikant ter wereld. De Japanse onderneming maakt deel uit van de Nikkei 225. Qua verkoopaantallen neemt Toyota sinds 2007 wereldwijd de eerste plaats in, nog voor General Motors.

In Europa heeft Toyota een marktaandeel van 5 procent. In het eerste kwartaal van 2007 is Toyota de grootste autofabrikant ter wereld geworden. General Motors, dat 76 jaar lang de grootste was, zakte naar de tweede plaats. Toyota mikt op een marktaandeel van 15 procent wereldwijd.
Lees verder Ľ

Bezoek Toyota

3

Reviews en Ervaringen over Daihatsu

Daihatsu

Daihatsu is een Japans automerk dat voor 51% eigendom van Toyota is. Daihatsu is vooral bekend om zijn kleine stadsauto's. In het buitenland worden verschillende Daihatsu-types verkocht onder de naam Perodua. Het bijzondere is dat het grootste deel van de autoís die de Daihatsu-fabriek verlaten, gemaakt wordt voor Toyota.
Lees verder Ľ

Bezoek Daihatsu

4

Reviews en Ervaringen over Honda

Honda

Honda is een Japanse fabrikant van auto's, motorfietsen, en scooters. Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Midden jaren 50 was Honda het eerste van vele Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt benaderden met aanvankelijk lichte, maar later ook zeer zware motorfietsen.
Eind jaren 60 werd ook de internationale automobielmarkt betreden.
Lees verder Ľ

Bezoek Honda

5

Reviews en Ervaringen over Lexus

Lexus

Het Japanse merk Lexus is sinds 1989 de naam van de luxedivisie van het Toyota-concern. Vooral in de Verenigde Staten en Canada is het merk erin geslaagd een volwaardige concurrent te zijn voor gevestigde merken in dit segment als Acura, Audi, BMW, Infiniti, Jaguar en Mercedes-Benz.
Lees verder Ľ

Bezoek Lexus

6

Reviews en Ervaringen over Mazda

Mazda

Mazda is een automerk dat door het Japanse Mazda Motor Corporation wordt geproduceerd. Sinds 18 november 2008 heeft Ford 20% aandelen verkocht aan Mazda zelf, omdat Ford nu echter zelf met het faillissement wordt bedreigd.

De huidige Mazda3 deelt nog steeds de bodemplaat met de Ford Focus en de Volvo S40-V50-serie. Mazda is nu de snelst groeiende autofabrikant van Europa. Mazda is de enige automobielfabriek met modellen in haar programma die voorzien zijn van een wankelmotor.
Lees verder Ľ

Bezoek Mazda

7

Reviews en Ervaringen over Mitsubishi

Mitsubishi

Mitsubishi Motors Corporation is een onderdeel van de Mitsubishi Group, een Japans conglomeraat van industriŽle en dienstenactiviteiten.

Mitsubishi's geschiedenis in de automobielindustrie gaat terug tot 1917.
Lees verder Ľ

Bezoek Mitsubishi

8

Reviews en Ervaringen over Subaru

Subaru

Subaru is een Japans automerk dat onderdeel is van Fuji Heavy Industries. Het merk is genoemd naar de Japanse naam voor het Zevengesternte, dat in gestileerde vorm in het logo terug te vinden is (zij het met slechts zes sterren).

Subaru staat, evenals veel andere Japanse merken, bekend om de betrouwbaarheid en lange levensduur van zijn auto's. Het merk heeft een marktaandeel (2006) van omstreeks 0.3% (omgerekend zo'n 1200 auto's per jaar). Fuji Heavy Industries ging in 2000 een samenwerkingsverband aan met het Amerikaanse General Motors, als gevolg waarvan Saab auto's uitbrengt op een S
Lees verder Ľ

Bezoek Subaru

9

Reviews en Ervaringen over Suzuki

Suzuki

Suzuki is een Japanse multinational die vooral bekend is als fabrikant van auto's en motorfietsen. Het hoofdkantoor staat in Hamamatsu, Japan. Aanvankelijk maakte het bedrijf verschillende producten, waaronder weefgetouwen en wapens.

In 1937 produceerde men een kleine auto, gebaseerd op de Austin Seven. Eigenaren van het bedrijf waren Michio Suzuki, die het in 1909 had opgericht, en zijn schoonzoon Shunzo Suzuki, die de familienaam naar Japanse traditie had overgenomen. Tegenwoordig is Suzuki een van de grootste producenten van auto's en motorfietsen. In het jaar 2011 stond Suzuki op nu
Lees verder Ľ

Bezoek Suzuki