Zuid-Koreaanse Automerken

Volgorde:

1

Reviews en Ervaringen over Ssang Yong

Ssang Yong

SsangYong Motor geniet voornamelijk bekendheid als autofabrikant van 4WD-SUV's en terreinauto's. Het bedrijf werd opgericht in 1954 als Hadonghwan Motor Company en startte met het bouwen van jeeps voor de US Army. In 1963 werd deze firma samengevoegd met de pas in 1963 opgerichte Dongbang Motor Co., Ltd. onder de nieuwe naam Ha Dong-hwan Motor Co., Ltd. De export startte in 1966 met de H7H R-66-autobus.

In november 1986 werd de onderneming opgenomen in de Ssangyong Business Group, nam verder de britse voertuigproducent Panther Westwinds over en veranderde de firmanaam nogmaals, nu in Ssan
Lees verder Ľ

Bezoek Ssang Yong

2

Reviews en Ervaringen over Daewoo

Daewoo

Daewoo is een van oorsprong Zuid-Koreaans automerk. In 2002 kocht General Motors het grootste deel van Daewoo Motors op om daarmee GM Daewoo te vormen.
Lees verder Ľ

Bezoek Daewoo

3

Reviews en Ervaringen over Hyundai

Hyundai

Hyundai Motor Company is een autofabrikant uit Zuid-Korea, met haar hoofdvestiging in Seoel. In dat land werden in 1967 onder de naam Hyundai auto's geassembleerd van het merk Ford. Later ontstond een geheel eigen modellenbeleid. Hyundai Motor Company nam in 1998 Koreaanse concurrent Kia over. Tegenwoordig vormen ze samen de Hyundai Kia Automotive Group.
Lees verder Ľ

Bezoek Hyundai

4

Reviews en Ervaringen over Kia

Kia

Kia Motors is een Zuid-Koreaans automerk, dat deel uitmaakt van de Hyundai Motor Company. Kia houdt zich tegenwoordig bezig met de ontwikkeling en productie van eigen personenauto's en bedrijfswagens. Het merk heeft op dit moment drie fabrieken in Zuid-Korea en ťťn in Slowakije in gebruik. In 2005 werd het doel bereikt waar Kia Nederland al sinds de start van de import van Kia op hoopte: de top tien halen in de Nederlandse autoverkopen en wel op plaats 10.
Lees verder Ľ

Bezoek Kia