Japanse Automerken

Nissan

4 Reviews

Nissan Motor Co. is een Japanse autofabrikant. In de periode 1932 tot en met 1983 werden er tevens auto\'s onder de naam Datsun verkocht. Nissan is een van de grotere automobielfabrikanten, na Toyota. In de jaren negentig kwam het concern in financLees verder »
Toyota

1 Review

Toyota Motor Corporation is gemeten naar de beurswaarde (2007) de grootste autofabrikant ter wereld. De Japanse onderneming maakt deel uit van de Nikkei 225. Qua verkoopaantallen neemt Toyota sinds 2007 wereldwijd de eerste plaats in, nog voor GeneraLees verder »
Daihatsu

Daihatsu is een Japans automerk dat voor 51% eigendom van Toyota is. Daihatsu is vooral bekend om zijn kleine stadsauto\'s. In het buitenland worden verschillende Daihatsu-types verkocht onder de naam Perodua. Het bijzondere is dat het grootste deel vLees verder »
Honda

Honda is een Japanse fabrikant van auto\'s, motorfietsen, en scooters. Honda werd op 24 september 1948 opgericht in Hamamatsu en het bedrijf kreeg de naam van de oprichter Soichiro Honda. Midden jaren 50 was Honda het eerste van vele Japanse bedrijvenLees verder »
Lexus

Het Japanse merk Lexus is sinds 1989 de naam van de luxedivisie van het Toyota-concern. Vooral in de Verenigde Staten en Canada is het merk erin geslaagd een volwaardige concurrent te zijn voor gevestigde merken in dit segment als Acura, Audi, BMW, I

Lees verder »
Mazda

Mazda is een automerk dat door het Japanse Mazda Motor Corporation wordt geproduceerd. Sinds 18 november 2008 heeft Ford 20% aandelen verkocht aan Mazda zelf, omdat Ford nu echter zelf met het faillissement wordt bedreigd. De huidige Mazda3 deeltLees verder »
Mitsubishi

Mitsubishi Motors Corporation is een onderdeel van de Mitsubishi Group, een Japans conglomeraat van industriële en dienstenactiviteiten. Mitsubishi\'s geschiedenis in de automobielindustrie gaat terug tot 1917.Lees verder »
Subaru

Subaru is een Japans automerk dat onderdeel is van Fuji Heavy Industries. Het merk is genoemd naar de Japanse naam voor het Zevengesternte, dat in gestileerde vorm in het logo terug te vinden is (zij het met slechts zes sterren). Subaru staat, eveLees verder »
Suzuki

Suzuki is een Japanse multinational die vooral bekend is als fabrikant van auto's en motorfietsen. Het hoofdkantoor staat in Hamamatsu, Japan. Aanvankelijk maakte het bedrijf verschillende producten, waaronder weefgetouwen en wapens. In 1937 produceer

Lees verder »