Duitse Automerken

Audi

2 Reviews

Audi bouwt premium auto's waar de passie voor design en techniek duidelijk aan is te zien. We hanteren niet voor niets de slogan 'Voorsprong door techniek'.Lees verder »
Hymer

2 Reviews

Hymer (uitgesproken als Huum-er), voluit Hymer Group, is een Duits bedrijf dat caravans en campers produceert onder verschillende merken. Het bedrijf werd opgericht door Erwin Hymer in 1957. Het hoofdkantoor van de Hymer Group en tevens Hymer AG (hetLees verder »
Porsche

2 Reviews

Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart. Er is nog een

Lees verder »
Opel

1 Review

Adam Opel AG, vaak afgekort tot Opel, is een Duits autofabrikant die in 1862 werd opgericht door Adam Opel. Pas in 1899 werd de eerste auto van het merk geproduceerd. Sinds de omzetting in een Aktiengesellschaft in 1929 behoort Opel tot de General Mo

Lees verder »
Alpina

Alpina is een Duitse automobielconstructeur, die zijn gamma baseert op BMW-modellen. Daarom krijgt elk model ook de BMW-prefix, zoals in bijvoorbeeld de BMW Alpina B3 Bi-Turbo. De slogan van Alpina was jarenlang: Perfektion im Detail. Vanaf 1968 wLees verder »
BMW

BMW is in beweging. In de lucht, op de weg, in de autosport. Geniale ontwikkelingen, indrukwekkende techniek en een enorme betrokkenheid hebben BMW gemaakt tot het merk dat zich overal ter wereld thuisvoelt. Van het eerste wereldrecord tot nu – van Lees verder »
Borgward

Borgward Borgward was een Duits automerk dat van 1939 tot 1963 heeft bestaan. Het was verbonden aan verschillende door Carl Borgward opgerichte bedrijven, die in Bremen waren gevestigd.Lees verder »
Maybach

Maybach is een Duits fabrikant, vooral bekend als automerk, maar daarnaast ook producent van (diesel)motoren voor zeppelins, treinen, onderzeeboten en tanks. In november 2011 kondigde Daimler aan binnen twee jaar te zullen stoppen met de productieLees verder »
Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen de Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie. van Carl Benz. Tegenwoordig is het het merk onderLees verder »
Smart

De Smart (Small Mercedes Art) is een automerk onder de vleugels van het concern Daimler A.G. Soms wordt ook MCC Smart gebruikt. De oprichting van de Smart GmbH begon in 1993 nadat eerder dat jaar bij Mercedes-Benz de eerste gedachte aan een kleine auLees verder »
Trabant

Trabant was de naam van een serie automodellen van het merk Sachsenring uit de voormalige DDR. De naam is in 1957 gekozen na een prijsvraag nadat de auto eerst slechts onder zijn typeaanduiding verkocht werd. De naam is erg toepasselijk: enerzijds beLees verder »
Volkswagen

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2Lees verder »
Wiesmann

Wiesmann is een Duits automerk, opgericht in 1988 door de broeders Martin en Friedhelm Wiesmann in Dülmen in Noordrijn-Westfalen. De broeders maakten hun droom waar door een handgebouwde sportwagen te bouwen. De eerste Wiesmann Roadster werd in mei Lees verder »