Nieuwe websites

Automerken

Tesla

Amerikaanse Automerken   •   2 Reviews

Tesla Motors is een Amerikaanse producent van elektrische auto's - onder de merknaam Tesla - en elektrische aandrijvingen die het aan andere autobouwers verkoopt. Het bezit ook een eigen wereldwijd netwerk van verkooppunten om de eigen voertuigen aan ... Lees verder »

Alfa Romeo

Italiaanse automerken   •   2 Reviews

Alfa Romeo Automobili S.p.A. is een gerenommeerd Italiaans automerk met een sportief imago. Naast sportieve gezinsauto's staat het merk ook bekend om zijn legendarische sportwagens. Dit komt door het feit dat Alfa Romeo sinds haar beginjaren betrokke ... Lees verder »

Ferrari

Italiaanse automerken

Ferrari is een Italiaans automerk gevestigd in Maranello, Italië. Het bedrijf is in 1929 opgericht als raceteam (Scuderia Ferrari) door Enzo Ferrari. Pas in 1947 zou het bedrijf overgaan op de productie van legale straatauto's onder de naam Ferrari ... Lees verder »

Fiat

Italiaanse automerken

Fiat S.P.A. (oorspronkelijk FIAT: Fabbrica Italiana Automobili Torino) is een Italiaans industrieel concern en ... Lees verder »

Lamborghini

Italiaanse automerken

Automobili Lamborghini is een Italiaans autobedrijf opgericht onder leiding van Ferruccio Lamborghini. Opmerkelijk is dat de meeste modellen de naam dragen van stieren of ... Lees verder »

Lancia

Italiaanse automerken

Lancia is een Italiaans vrachtwagen- en automerk, en onderdeel van de FIAT-groep. Lancia werkt inmiddels nauw samen met Chrysler. De nieuwe Lancia Thema is een Chrysler 300 dat in Europa onder het Lancia logo wordt verkocht. (In het Verenigd Koningkr ... Lees verder »

Maserati

Italiaanse automerken

Maserati is een Italiaans merk dat sportwagens produceert. Het heeft ook een prototype van een terreinwagen ontwikkeld (de Kubang in 2003), en kruisingen tussen sportwagens en luxewagens (Quattroporte). Maserati werkt samen met het eveneens Italiaans ... Lees verder »

Piaggio

Italiaanse automerken

De geschiedenis van Piaggio in het Italiaanse bedrijfsleven alsmede mobiliteit gaat al ver terug. In 1882 opende Enrico Piaggio een fabriek voor de productie van scheepsbenodigdheden. Dit werd gevolgd, twee jaar later, door de oprichting van Piaggio ... Lees verder »

Abarth

Italiaanse automerken

Abarth is een Italiaans automerk opgericht door de auto-ontwerper Carlo Abarth (1908-1979). In 1971 verkocht Abarth zijn bedrijf aan Fiat, waarop Aurelio Lampredi, die beroemd was geworden door zijn werk voor Ferrari, de leiding over de 250 man sterk ... Lees verder »

Puritalia

Italiaanse automerken

Puritalia Automobili builds exclusive Italian sport cars designed for purist drivers and car enthusiasts. Our cars are handmade in limited series, leveraging Italian traditional craftsmanship skills. We follow a bespoke customer-centric approac ... Lees verder »

WM Motors

Italiaanse automerken

WM Motors - Electric Motors three-phase, single-phase, brake motors, thirty years of experience, technological innovation, technical approach, logistic service ... Lees verder »

Aston Martin

Engelse Automerken

Aston Martin is een Engels automerk, thans in handen van een investeringsgroep rond David ... Lees verder »

Bentley

Engelse Automerken

Bentley Motors Limited is een Britse fabrikant van luxueuze automobielen en sportwagens. Het bedrijf is opgericht in Engeland op 18 januari 1919 door Walter Owen Bentley (1888-1971).Sinds 1998 maakt Bentley deel uit van de Volkswagen Group. Sinds 201 ... Lees verder »

Jaguar

Engelse Automerken   •   2 Reviews

Jaguar Cars is een autofabrikant uit Engeland die zich toelegt op de productie van luxe auto\'s. De Ford Motor Company nam Jaguar Cars in december 1990 over en bracht het merk - naast Volvopersonenauto\'s, Land Rover en Aston Martin - onder in de Pre ... Lees verder »

Land Rover

Engelse Automerken

De Land Rover is op de Amerikaanse Willys Jeep na het oudste terreinwagenmerk ter wereld. De wagen ontleent zijn naam aan de verwachting dat hij veel op het land gebruikt zou worden. Zo droeg de eerste brochure die werd uitgegeven nog voordat de auto ... Lees verder »

Lotus

Engelse Automerken

Lotus is een Britse sportwagenfabrikant gevestigd te Hethel (Norfolk). In 1948 werd de eerste Lotus gebouwd die door ingenieur Colin Chapman in de competitie werd ingezet. Het idee van Colin Chapman was om de auto\'s zo licht mogelijk te houden. Dat ... Lees verder »

MG

Engelse Automerken

MG is een Britse autoconstructeur uit Longbridge. MG betekent eigenlijk Morris Garages, die in eerste instantie een dealer was voor Morris en ook eigendom was van William Morris, en later Lord Nuffield. In 2005 ging moederbedrijf Rover failliet, w ... Lees verder »

Mini

Engelse Automerken

Mini is de naam van een bekende kleine auto, die in de originele uitvoering tussen 1959 en 2000 werd geproduceerd. Het was een revolutionaire en karaktervolle kleine auto die voor de British Motor Corporation (BMC) was ontworpen door Alec Issigonis e ... Lees verder »

Rolls Royce

Engelse Automerken

Rolls-Royce Limited was een Britse producent van automobielen en vliegtuigmotoren. Het bedrijf ontstond in 1906 en ging in 1971 failliet ten gevolge van torenhoge ontwikkelingskosten voor de RB211-turbofan. Dat leidde tot de nationalisering van de on ... Lees verder »

Rover

Engelse Automerken

Rover is een van oorsprong Brits auto-, fiets- en motorfietsmerk dat bestond van 1883 tot 2005. Vanaf 1883 bestond Rover als rijwielfabriek. Eerst onder de naam van de eigenaar, Starley-Sutton, in de jaren negentig van de negentiende eeuw als Rover. ... Lees verder »

Westfield

Engelse Automerken

Westfield is een Britse sportwagenfabrikant. Het levert kitcars en afgebouwde exemplaren. Er verschillende series, de SEiW, de eleven en de XTR. Het bouwt auto's die gebaseerd zijn op de Lotus Seven. Sinds 2008 is Westfield gestart met zijn eigen rac ... Lees verder »

Ariel

Engelse Automerken

Ariel is een autofabrikant uit Crewkerne, Somerset in Engeland. Ariel Ltd. zoals het bedrijf voluit heet moet niet worden verward met de in 1898 opgerichte fabrikant van auto\'s en motorfietsen, Ariel, dat in 1970 gestopt is met haar werkzaamheden ... Lees verder »

Caterham

Engelse Automerken

Caterham is een producent van lichtgewicht sportauto\'s die gebaseerd zijn op de Lotus Seven. Deze auto\'s zijn ontworpen om zo licht mogelijk te zijn, zodat een maximale prestatie op het circuit of openbare weg haalbaar is. Hierdoor zijn de prestati ... Lees verder »

Daimler

Engelse Automerken

Daimler is het oudste automerk van het Verenigd Koninkrijk. Het is geen onderdeel van het \'Daimler Benz\' consortium maar had er in het begin wel mee te maken. Daimler werd in mei 1893 opgericht door Fredrick Simms en andere als The Daimler Motor ... Lees verder »

Morgan

Engelse Automerken

De Morgan Motor Company is een Engelse autofabriek, gevestigd in Malvern in Worcestershire. De firma is in 1910 opgericht door H.F.S. Morgan (1881-1959). Zijn zoon Peter Morgan leidde het bedrijf van 1959 tot 1999 en stierf in 2003. De kleinzoon van ... Lees verder »


VergelijkAutomerken

Op VergelijkAutomerken.nl lees je reviews over alle Automerken.
Dit geeft jou in één oogopslag een overzicht van meningen, ervaringen en eventuele klachten.
Deel jouw online auto ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!

Automerken