Amerikaanse Automerken

Tesla

2 Reviews

Tesla Motors is een Amerikaanse producent van elektrische auto's - onder de merknaam Tesla - en elektrische aandrijvingen die het aan andere autobouwers verkoopt. Het bezit ook een eigen wereldwijd netwerk van verkooppunten om de eigen voertuigen aan Lees verder »
Ford

2 Reviews

Ford Motor Company is een Amerikaans automobielconcern dat onder andere auto\'s bouwt onder de eigen naam Ford. Auto\'s van Ford worden wereldwijd verkocht.Lees verder »
Jeep

1 Review

Automerk Jeep is onderdeel van Chrysler en van oorsrprong een Amerikaans automerk.Lees verder »
Buick

Buick is een automerk uit de Verenigde Staten dat in 1903 werd opgericht. Het merk is eigendom van het General Motors-concern en produceert auto's in de VS, Canada en China. De afzetmarkten zijn Noord-Amerika, China, Israël en Taiwan. Buick is geposiLees verder »
Cadillac

Cadillac is een Amerikaans merk van luxeauto\'s. Sinds 1909 behoort het merk tot het General Motors-concern. Cadillacs worden vooral in de Verenigde Staten en Canada verkocht waar de merknaam staat voor een hoge kwaliteit en veel luxe.Lees verder »
Chevrolet

De Chevrolet Motor Car Company bereikte een belangrijke mijlpaal op 3 november 2011: haar 100e verjaardag! Opgericht in 1911 door de in Zwitserland geboren Louis Chevrolet en de Amerikaanse ondernemer Billy Durant, gaat het merk nu op zoek naar dLees verder »
Chrysler

Als Walter P. Chrysler in 1920 General Motors (GM) verlaat, kan nog niemand vermoeden dat hij enkele jaren later zal doorbreken met zijn eigen autoconcern. In 1924 werd de allereerste Chrysler geïntroduceerd. Een jaar later wordt het bedrijf omgedooLees verder »
Dodge

Dodge is een Amerikaans automerk dat in 1914 werd opgericht door John Francis Dodge en diens broer Horace Elgin Dodge. In 1928 werd het merk overgenomen door Chrysler en van 1998 tot 2007 maakte het deel uit van het Duitse concern DaimlerChrysler.

Lees verder »
GMC

GMC, tot 1996 bekend als GMC Truck en voluit General Motors Company, is een Amerikaans auto- en vrachtwagenmerk. GMC wordt verkocht in Noord-Amerika en het Midden-Oosten.Lees verder »
Hummer

Hummer was de merknaam die gebruikt wordt door General Motors. Groot en robuust, zo kan de Hummer beschreven worden. Op de weg en off-road zijn de Hummers een opvallende verschijning. Comfortabel op de weg. Onverslaanbaar in het terrein.Lees verder »
Lincoln

Lincoln is een Amerikaans merk van luxeauto's. De Lincoln Motor Company werd in 1917 opgericht door Henry Leland en in 1922 overgenomen door de Ford Motor Company. Ironisch genoeg was Henry Leland voordien ook een van de medeoprichters van Cadillac ge

Lees verder »
Oldsmobile

Oldsmobile was een automerk dat in 1897 werd opgericht in de Verenigde Staten. In 1908 werd het merk opgekocht door General Motors. In 2004 beëindigde GM het merk. In de 107 jaar dat Oldsmobile bestond produceerde het 35,2 miljoen auto\'s. Het was toLees verder »
Pontiac

Pontiac was een Amerikaans automerk, dat tussen 1926 en 2010 auto\'s verkocht in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Het merk is eigendom van General Motors en was binnen dat concern gepositioneerd in de middenklasse. Pontiac bouwde vooral sportievLees verder »
Scuderia Cameron Glickenhaus

In 2005 the American investment professional and car collector Jim Glickenhaus asked Andrea Pininfarina to build a one-off sports car with a retro design as a tribute to great endurance cars of the past, particularly to Ferrari "P" series. Program ManaLees verder »