Complete Lijst met Automerken

Volgorde:
Reviews en Ervaringen over Tesla

(25% aanbevolen)

Tesla

Tesla Motors is een Amerikaanse producent van elektrische auto's - onder de merknaam Tesla - en elektrische aandrijvingen die het aan andere autobouwers verkoopt. Het bezit ook een eigen wereldwijd netwerk van verkooppunten om de eigen voertuigen aan de man te brengen. Tesla is vernoemd naar elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla vanwege diens wisselstroommotor uit 1882 die in de producten wordt toegepast.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Abarth

(50% aanbevolen)

Abarth

Abarth is een Italiaans automerk opgericht door de auto-ontwerper Carlo Abarth (1908-1979). In 1971 verkocht Abarth zijn bedrijf aan Fiat, waarop Aurelio Lampredi, die beroemd was geworden door zijn werk voor Ferrari, de leiding over de 250 man sterke fabriek kreeg. Carlo Abarth trok zich in Oostenrijk terug, waar hij op 24 november 1979, amper twee maanden na zijn derde huwelijk, overleed. De naam Abarth is echter niet vergeten. Bij races voor historische auto's staan deze wagens op de eerste startrij en ook nu kan de fabriek een Fiat 500-Abarth aanbieden.

Sinds 2008 worden er in Nederland weer nieuwe auto's onder de merknaam Abarth geleverd in Nederland. Doordat de basis van de nieuwe Abarth auto's afkomstig is van standaard Fiat modellen, zijn de nieuwe Abarth's in Nederland als Fiat geregistreerd op kenteken. Abarth heeft echter wel zijn eigen (beperkte) dealer-netwerk; een Abarth wordt standaard niet verkocht bij een Fiat dealer.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over AC

(50% aanbevolen)

AC

AC is een Brits sportwagenmerk. De naam is de afkorting van Autocarrier, ofwel bestelwagen. AC is voornamelijk bekend geworden door de Cobra. Deze uitvoering van de AC Ace bedacht is door een Texaan: Carrol Shelby. Hij gebruikte de AC Ace en lepelde daar een enorme Amerikaanse Ford V8 in en 'the rest is history'. Tot op de dag van vandaag vinden de Amerikanen dat het een Amerikaanse auto is, terwijl de Engelsen het als een Britse auto beschouwen.

AC wordt nu nog gemaakt en de Cobra is nog altijd te koop. de Shelby Cobra 427 is ook nog te bestellen, dat wil zeggen in de Verenigde Staten. Overigens heeft Ford een prototype van een 'nieuwe' Cobra gelanceerd. En ook nu weer heeft Carrol Shelby zich bemoeid met het ontwerp. AC is verhuisd naar Malta.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Aixam

(66.7% aanbevolen)

Aixam

Aixam is een Franse autofabrikant, gevestigd in Aix-les-Bains. Het bedrijf werd in 1983 opgericht om brommobielen te bouwen in de fabriek van AROLA dat failliet was gegaan. In 1992 werd begonnen met de productie van een serie auto's met normale afmetingen; hiervoor werd het merk Mega gehanteerd.

Tegenwoordig bouwt het bedrijf de Aixam City, City S, Crossline, GTO en Crossover. De Crossover is de grootste brommobiel op de markt. De Crossline is door de ANWB gekozen als Testkampioen. Alle Aixams zijn uitgerust met een dieselmotor van Kubota. Sinds maart 2010 is voor de brommobiel het AM Rijbewijs (theorie en praktijk) nodig. Aixam is Europa's grootste producent van autorijbewijsvrije voertuigen.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Alfa Romeo

(66.7% aanbevolen)

Alfa Romeo

Alfa Romeo Automobili S.p.A. is een gerenommeerd Italiaans automerk met een sportief imago. Naast sportieve gezinsauto's staat het merk ook bekend om zijn legendarische sportwagens. Dit komt door het feit dat Alfa Romeo sinds haar beginjaren betrokken is geweest bij autoraces. Hierdoor heeft Alfa Romeo aan veel grote racetoernooien deelgenomen zoals de Auto GP en de Formule 1. Alfa Romeo bouwt jaarlijks ongeveer 150.000 wagens en is daarmee het grootste Italiaanse automerk na moederbedrijf FIAT.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Alpina

(50% aanbevolen)

Alpina

Alpina is een Duitse automobielconstructeur, die zijn gamma baseert op BMW-modellen. Daarom krijgt elk model ook de BMW-prefix, zoals in bijvoorbeeld de BMW Alpina B3 Bi-Turbo. De slogan van Alpina was jarenlang: Perfektion im Detail.

Vanaf 1968 was het merk aanwezig in het Europese Toerwagenkampioenschap. In 1996 lanceerde het merk de elektrisch verwarmde katalysator, die een enorme vooruitgang betekende op vlak van de uitstoot van schadelijke gassen.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Ariel

(50% aanbevolen)

Ariel

Ariel is een autofabrikant uit Crewkerne, Somerset in Engeland.

Ariel Ltd. zoals het bedrijf voluit heet moet niet worden verward met de in 1898 opgerichte fabrikant van auto's en motorfietsen, Ariel, dat in 1970 gestopt is met haar werkzaamheden wegens faillissement. Ariel is voortgekomen uit het bedrijf Solocrest Limited dat in 1991 is opgericht. In 2001 veranderde het zijn naam in Ariel. Ariel is een van de kleinste autofabrikanten van Groot-BrittanniŽ.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Aston Martin

(50% aanbevolen)

Aston Martin

Aston Martin is een Engels automerk, thans in handen van een investeringsgroep rond David Richards.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Audi

(50% aanbevolen)

Audi

Audi bouwt premium auto's waar de passie voor design en techniek duidelijk aan is te zien. We hanteren niet voor niets de slogan 'Voorsprong door techniek'.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Bellier

(50% aanbevolen)

Bellier

Bellier Automobiles has been making mini-cars since 1968. Starting out with the manufacture of electric accumulators, Jean Bellier built his first mini-car for children with a Solex motor, for Road Safety training, in 1968.

Since September 2010, Sermat have been working with Bellier Automobiles, lending their technological expertise to the continuous improvement of the standard of performance of Bellier.internal combustion and electric vehicles. Sermat's expertise in the field of electric motors, batteries and electric motor control electronics places Bellier Automobiles in the leading rank of urban electric vehicle manufacturers for the years to come.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Bentley

(50% aanbevolen)

Bentley

Bentley Motors Limited is een Britse fabrikant van luxueuze automobielen en sportwagens. Het bedrijf is opgericht in Engeland op 18 januari 1919 door Walter Owen Bentley (1888-1971).Sinds 1998 maakt Bentley deel uit van de Volkswagen Group. Sinds 2012 worden de meeste Bentley's aan China verkocht.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over BMW

(50% aanbevolen)

BMW

BMW is in beweging. In de lucht, op de weg, in de autosport. Geniale ontwikkelingen, indrukwekkende techniek en een enorme betrokkenheid hebben BMW gemaakt tot het merk dat zich overal ter wereld thuisvoelt. Van het eerste wereldrecord tot nu Ė van de eerste hoogtecarburateur tot de in serie geproduceerde hybride auto.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Borgward

(50% aanbevolen)

Borgward

Borgward

Borgward was een Duits automerk dat van 1939 tot 1963 heeft bestaan. Het was verbonden aan verschillende door Carl Borgward opgerichte bedrijven, die in Bremen waren gevestigd.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Buick

(50% aanbevolen)

Buick

Buick is een automerk uit de Verenigde Staten dat in 1903 werd opgericht. Het merk is eigendom van het General Motors-concern en produceert auto's in de VS, Canada en China. De afzetmarkten zijn Noord-Amerika, China, IsraŽl en Taiwan. Buick is gepositioneerd als een lager luxemerk, te vergelijken met de voormalig Zweedse divisie Saab.

Vergelijk laadpaal voor thuis
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Cadillac

(50% aanbevolen)

Cadillac

Cadillac is een Amerikaans merk van luxeauto's. Sinds 1909 behoort het merk tot het General Motors-concern. Cadillacs worden vooral in de Verenigde Staten en Canada verkocht waar de merknaam staat voor een hoge kwaliteit en veel luxe.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Carver

(50% aanbevolen)

Carver

Carver was een Nederlandse autoproducent en technologiebedrijf, gevestigd te Dordrecht. De productie-activiteiten vonden plaats onder de naam Carver Europe B.V.. De technologie-activiteiten vonden plaats in het bedrijfsonderdeel Carver Engineering.

Carver Europe B.V. (voorheen Vandenbrink B.V.) begon zijn activiteiten in 's-Gravendeel, en bouwde sinds 2003 de Carver One, een smal driewielig motorvoertuig, dat lijkt op een kruising tussen een auto en een motorfiets. In juni 2009 heeft Carver een faillissement aangevraagd omdat er productieproblemen waren, met name de levering van de motoren stokte. De patenten rusten inmiddels bij een Nederlandse onderneming, Carver Technology b.v. die licenties verleent aan autofabrikanten voor het gebruik van haar technologie.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Caterham

(50% aanbevolen)

Caterham

Caterham is een producent van lichtgewicht sportauto's die gebaseerd zijn op de Lotus Seven. Deze auto's zijn ontworpen om zo licht mogelijk te zijn, zodat een maximale prestatie op het circuit of openbare weg haalbaar is. Hierdoor zijn de prestaties goed en is de prijs redelijk. De meeste modellen zijn ook leverbaar als kitcar. De fabrikant heeft een sterke band met de autosport.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Chevrolet

(50% aanbevolen)

Chevrolet

De Chevrolet Motor Car Company bereikte een belangrijke mijlpaal op 3 november 2011: haar 100e verjaardag!

Opgericht in 1911 door de in Zwitserland geboren Louis Chevrolet en de Amerikaanse ondernemer Billy Durant, gaat het merk nu op zoek naar de volgende 100 jaar met dezelfde creativiteit, optimisme en innovatie die het had vanaf de dag dat het werd opgericht. Vandaag de dag, is Chevrolet ťťn van de bekendste autofabrikanten ter wereld.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Chrysler

(50% aanbevolen)

Chrysler

Als Walter P. Chrysler in 1920 General Motors (GM) verlaat, kan nog niemand vermoeden dat hij enkele jaren later zal doorbreken met zijn eigen autoconcern. In 1924 werd de allereerste Chrysler geÔntroduceerd. Een jaar later wordt het bedrijf omgedoopt tot de Chrysler Corporation. Daarmee is de basis gelegd voor een onderneming die zal uitgroeien tot het op twee na grootste autoconcern van de Verenigde Staten.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over CitroŽn

(66.7% aanbevolen)

CitroŽn

CitroŽn is een Frans automerk. Het bedrijf is opgericht door Andrť CitroŽn. CitroŽn is sinds 1976 onderdeel van PSA Peugeot CitroŽn.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Dacia

(50% aanbevolen)

Dacia

Dacia is een Roemeens automerk. Samen met het Koreaanse Samsung behoort dit merk tot de Franse Renault-groep. Het nieuwste model (2012) dat Dacia produceerde is de Dacia Lodgy. Ook staat Dacia bekend om de oudere modellen, die niet meer geproduceerd worden.

Dacia profiteert van de ervaring en kennis van de Renault Groep bij het ontwikkelen en produceren van robuuste, betrouwbare autoís. Voor elke Dacia geldt een uitgebreide fabrieksgarantie van drie jaar met een maximum van 100.000 kilometer.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Daewoo

(50% aanbevolen)

Daewoo

Daewoo is een van oorsprong Zuid-Koreaans automerk. In 2002 kocht General Motors het grootste deel van Daewoo Motors op om daarmee GM Daewoo te vormen.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over DAF

(50% aanbevolen)

DAF

DAF, afkorting van Van Doorne's Automobielfabriek N.V., is een auto- en een vrachtautofabrikant, in 1932 opgericht door Hub van Doorne. In haar 80-jarige historie heeft DAF Trucks een uitstekende reputatie verworven in het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van toonaangevend transportmaterieel.

De onophoudelijke inspanningen om zowel in ontwikkeling als productie de allerhoogste kwaliteit te realiseren, is het handelsmerk van de onderneming geworden. Toegevoegde waarde leveren aan haar klanten is altijd de hoeksteen geweest van het succes van DAF.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Daihatsu

(50% aanbevolen)

Daihatsu

Daihatsu is een Japans automerk dat voor 51% eigendom van Toyota is. Daihatsu is vooral bekend om zijn kleine stadsauto's. In het buitenland worden verschillende Daihatsu-types verkocht onder de naam Perodua. Het bijzondere is dat het grootste deel van de autoís die de Daihatsu-fabriek verlaten, gemaakt wordt voor Toyota.
Lees verder Ľ

Reviews en Ervaringen over Daimler

(50% aanbevolen)

Daimler

Daimler is het oudste automerk van het Verenigd Koninkrijk.

Het is geen onderdeel van het 'Daimler Benz' consortium maar had er in het begin wel mee te maken. Daimler werd in mei 1893 opgericht door Fredrick Simms en andere als The Daimler Motor Syndicate Limited met als doel het promoten van de (Duitse) Daimler motor (voor boten, automobielen of als statische motor). Motoren gemaakt in Cannstatt, Duitsland door de Daimler Motoren Geselschaft van Gotlieb Daimler.
Lees verder Ľ